Telefoon blog

Eerste 5G smartphone van OnePlus krijgt prijskaartje van 650 euro

OnePlus heeft onlangs door laten schemeren dat het bedrijf begin 2019 als eerste of als één van de eerste smartphone producenten een echte 5G smartphone te willen gaan presenteren. Volgens ingewijden zal dit toestel een prijskaartje van 650 euro gaan krijgen.

Telefoon gebruiken als WiFi-hotspot

Vrijwel elke nieuwe telefoon kan ook als WiFi-hotspot dienen. Hierdoor kan je via je telefoon met bijvoorbeeld een laptop of tablet het internet op. Eén hotspot kan meerdere apparaten toegang tot internet geven. Wij laten je zien hoe.

Satelliettelefoon-producent Thuraya brengt eerste Android satellietsmartphone uit

Ondanks dat smartphones al sinds eind jaren '90 bestaan en sinds 2007 echt zijn doorgebroken, is er tot op heden nog nooit een smartphone met ondersteuning voor satellietnetwerken uitgebracht. Thuraya is de eerste toestelfabrikant die een Android smartphone heeft ontwikkeld die geschikt is voor zowel normale mobiele netwerken als satellietcommunicatie.

T-Mobile geeft klanten één dag onbeperkt internet cadeau

Alle particuliere klanten van T-Mobile, zowel abonnees als prepaid, kunnen zich aanmelden voor één dag onbeperkt mobiel internet. T-Mobile geeft één dag onbeperkt internet cadeau om te onderstrepen dat de provider als beste uit de test van netwerk benchmarker Ookla is gekomen.

‘Huawei presenteert eind februari 2019 opvouwbare smartphone’

Huawei zal eind februari 2019 tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, 's werelds grootste beurs en congres op het gebied van mobiele telecom, haar eerste opvouwbare smartphone tonen. Het toestel moet volgens de geruchten omstreeks juni 2019 in de winkels liggen.

Kruidvat start met verkoop Xiaomi smartphones

In mei van dit jaar sloot het moederbedrijf van de Nederlandse drogisterijketen Kruidvat een distributieovereenkomst met de Chinese smartphone producent Xiaomi. Het eerste resultaat daarvan is nu zichtbaar, want Kruidvat is begonnen met de verkoop van Xiaomi smartphones.

‘Google werkt aan Pixel 3 Lite smartphone’

Google Pixel smartphones zijn in de Benelux alleen bekend onder echte smartphone liefhebbers. De toestellen zijn namelijk vooralsnog niet verkrijgbaar in onze regio. Na de introductie van de Google Pixel 3 en Pixel 3 XL in oktober, lijkt nu ook een Google Pixel 3 Lite op komst te zijn.